ÀNGEL QUEVEDO, DARRER FITXATGE DEL FÍSICS CIUTADELLA PER A UNES CLASSES D’ALTA QUALITAT DE TAIJIQUAN (TAICHI)‏

22 mayo 2014 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

ÀNGEL QUEVEDOQUEVEDO: “La gent es pensa que és una activitat per a la tercera edat només i no és així; és filosofia de vida regida per la natura i complement per a qualsevol esport, com els de contacte”

Ángel Quevedo (Reinosa, Cantàbria), més de 15 anys a Ciutadella, casat amb una ciutadellenca i dos fills nascuts aquí, és el nou i il·lusionant fitxatge del FÍSICS CIUTADELLA. Aquest ‘menorquí’ des del 2008 estudia l’Art Marcial Intern del Taijiquan (Taichi), Qi Gong, Tui Shou i la seva relació amb la Medicina Tradicional Xina (MTCh). És tècnic superior en Taijiquan per l’escola superior Zhang Sanfeng (Guadalajara) i cinturó negre. També té el cinturó negre 3 Duan per l’Associació Xinesa de Wushu. Aquest reconeixement va ser a causa de mèrits competitius en aconseguir dues medalles d’or en l’internacional de Taijiquan, a Hong Kong, on van participar 1.500 atletes. També va aconseguir una medalla de plata en el campionat més important del món de l’estil Chen, que és amb el qual competeix. Es realitza a la ciutat de Jianzuo, a una hora amb cotxe del llogaret dels Chen, llogaret d’on va sorgir aquest estil i on van participar més de 3.500 atletes en un recinte amb cinc pavellons i més de 60.000 espectadors. I quatre medalles d’or en 2 nacionals celebrats a Lleida.

– Què t’ha motivat a fitxar pel FÍSICS CIUTADELLA Àngel?
– La veritat és que va sorgir en una conversa amb Jesús (Shuto). Encara que la majoria de la gent creu que el Taijiquan és una activitat per a la tercera edat, per res és així. La pràctica d’aquesta meravellós art pot ser tant filosofia de vida regida per la naturalesa, com un perfecte complement per a qualsevol activitat, i molt especialment per als esports de contacte. Fa uns mesos vaig haver de tancar el Centri Holístic, on impartia totes les meves activitats. Quan un s’ha guanyat la vida fent el que millor sap i li apassiona és difícil tornar a treballar només per diners. Motiu pel qual aquí estic de nou fent classes en el FÍSICS, on sento gran confiança entre tots dos que aquest nou projecte flueixi.

– Quins seran les teves tasques en el gimnàs ? Quines classes donaràs, amb quins objectius, a qui van dedicades?
-El meu objectiu és el de formar part de l’estructura interna del gimnàs, complementant en tot el que pugui al desenvolupament del mateix, pel que cal treballar humilment però amb seguretat i fermesa. Aprofito l’oportunitat per explicar una mica en què consisteix l’entrenament de Taijiquan: Des de fa un temps estudio amb el Mestre Gianfranco Pace (ITKA Sicília), impressionant practicant i excepcional Mestre qui proposa el Taiji com un tipus de moviment que es compon dels elements de connexió, expansió/contracció, oscil·lació, espiralitat, acceleració de l’espiral i el desplaçament en un punt. La tensió en totes les seves facetes fa que aquests elements desapareguin del moviment. Taijiquan ens ensenya a gestionar aquesta tensió ja sigui en un combat cos a cos, rebut de la llum, hipoteca, frustaciones personals… Com a resultat de l’entrenament s’adquireix relaxació pel que l’estudi/classes (cada persona pot aprofundir fins a on la seva curiositat li porti) estan obertes a tot tipus de persones. Per a l’entrenament de Taijiquan s’aprèn una seqüència de moviments i les seves aplicacions. Amb Qi Gong es treballa la percepció dels elements abans descrits per al desenvolupament del moviment taiji del com la seqüència serà la seva expressió. I amb Tui Shuo es desenvolupa la suavitat i l’escolta, a més de perfeccionar l’estructura interna a través d’exercici en parella.

-Quant a horaris, classes i altres. Explica’ns.
-De moment tenim classes dilluns, dimecres i divendres, de 21 a 22 hores. I també, els dimarts i dijous, de 9’30 a 11 hores.
A partir de juny, dimarts, dijous i divendres de 19 a 20.

-Setmanes de moltes més novetats no al FÍSICS ?
– I tant. A més, els divendres, de 20 a 21 hores, faré una classe d’harmonia corporal composta d’estiraments físic/mentals i control de la respiració a costa de consolidar un grup més regular.
Aquests divendres (23) i el proper (30) es realitzaran dues classes GRATUÏTES, de 20 a 21 hores de la nit, d’Harmonia Corporal/Correccions Posturals a través dels Estiraments.
I aquest dissabte 24, d’11 a 13, hi ha classe de presentació de Taijiquan GRATIS !!!

Comentarios cerrados