Sports de ca Nostra

Les piscines municipals de Son Hugo acullen entre els dies 10 i 13 d’abril el XV Campionat d’Espanya-Open Absolut de Natació Primavera‏

En aquesta edició hi participen 365 nedadors i 114 clubs amb figures destacades com Melanie Costa, Mireia Belmonte, Catalina Corró, Frank Estrada o Joan Lluís Pons 

 

Palma, 8 d’abril de 2014.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha presentat avui a l’Ajuntament de Palma el XV Campionat d’Espanya-Open Absolut de Natació Primavera, que tindrà lloc a les piscines municipals de Son Hugo entre els dies 10 i 13 d’aquest mes.

A l’acte de presentació d’aquest esdeveniment esportiu també hi han assistit la vicepresidenta de la Reial Federació Espanyola de Natació, Elena Mena; el president de la Federació Balear de Natació, Raúl García, i el director general d’Esports, Damià Vich.

Fernando Gilet ha tornat a remarcar que la realitzaciuó d’aquest campionat de natació a Palma “és un suport als esforços que està fent Palma per a acollir esdeveniments tan importants. En els darrers anys l’Ajuntament de Palma ha apostat molt fort per la natació i disposam d’unes instal·lacions a les quals estam traient el màxim rendiment possible”.

Gilet hi ha afegit que “cada any, com a mínim, es duen a terme dues proves de natació d’altíssim nivell, prestigi i participació, per la qual cosa oferim les nostres instal·lacions tant a la Federació Espanyola com a la Balear perquè puguin organitzar campionats a les nostres piscines, la qual cosa ens obliga a millorar dia a dia”.

El tinent de batlia de Cultura i Esports hi ha afegit que en aquest campionat “veurem nedadors d’enorme prestigi com Melanie Costa, que neda a casa seva; Catalina Corró, Joan Lluís Pons o Xisco Bleda, la qual cosa situa Palma com un laboratori de proves al màxim nivell amb vista a la classificació dels nedadors per a la selecció o campionats europeus. La realització d’aquest campionat ve a confirmar la constància d’aquest Ajuntament per convertir a Palma en una ciutat estretament compromesa amb l’esport”.

La vicepresidenta de la Reial Federació Espanyola de Natació, Elena Mena, per la seva banda ha avalat l’esforç que està realitzant l’Ajuntament de Palma per a la realització de campionats de natació i ha destacat les millores tècniques incorporades a les piscines de Son Hugo en aquesta competició.

El campionat, que s’inicia el dijous dia 10, està catalogat com el “top” de la natació espanyola ja que és una competició de màxima exigència, on els resultats serviran per a definir els nedadors de les diferents seleccions dels equips nacionals. Com que es tractar d’una competició OPEN s’espera també l’assistència de sis equips estrangers d’alt nivell i de la selecció de Portugal.

El XV Campionat d’Espanya-Open Absolut de Natació comptarà en aquesta ocasió amb la presència de 365 nedadors (191 homes i 174 dones) integrats en 114 clubs. D’aquest total, cinc clubs pertanyen a la Illes Balears.

Entre els nedadors illencs que participen al campionat cal ressenyar figures de la natació com Melanie Costa, Marc Sánchez, Catalina Corró, Frank Estrada, Joan Lluis Pons i Xisco Bleda, entre d’altres, sense oblidar altres grans nedadors com Mireia Belmonte, Rafa Muñoz, Carlos Peralta, Melquíades Álvarez i Jessica Vall.

P1010050

 

Las piscinas municipales de Son Hugo acogen entre los días 10 y 13 de abril el  XV Campeonato de España-Open absoluto de Natación Primavera

 

 

En esta edición participan 365 nadadores y 114 clubs con figuras destacadas como Melanie Costa, Mireia Belmonte,  Catalina Corró, Frank Estrada o Joan Luis Pons

Palma, 8 de abril de 2014.- El teniente de alcalde de Cultura y Deportes, Fernando Gilet, ha presentado hoy en el Ayuntamiento de Palma el “XV Campeonato de España-Open Absoluto de Natación Primavera”, que se celebrará en las piscinas municipales de Son Hugo entre  los días 10 y 13 del presente mes.

Al acto de presentación de este evento deportivo también han asistido la vicepresidenta de la Real Federación Española de Natación, Elena Mena, el presidente de la Federación Balear de Natación, Raúl García y el director general de Deportes, Damià Vich.

Fernando Gilet ha vuelto a remarcar que la celebración de este campeonato  de natación en Palma “es un espaldarazo a los esfuerzos que está haciendo Palma por acoger eventos tan importantes. En los últimos años, el Ayuntamiento de Palma ha apostado muy fuerte por la natación y disponemos de unas instalaciones a las que estamos sacando el máximo rendimiento posible”.

Gilet añadió que  “cada año, como mínimo, se celebran dos pruebas de natación de altísimo nivel, prestigio y participación, por lo que ofrecemos nuestras instalaciones tanto a la federación española como a la balear para que puedan organizar  campeonatos en nuestras piscinas, lo que nos obliga a mejorar día a día”.

El teniente de alcalde de Cultura y Deportes añadió que en este campeonato “veremos nadadores de enorme prestigio como Melanie Costa, que nada en su casa,  Catalina Corró, Joan Lluis Pons o Xisco Bleda,  lo que  sitúa a  Palma como un  laboratorio de pruebas al máximo nivel cara a la clasificación de los nadadores para la selección o campeonatos europeos. La celebración de este campeonato viene a confirmar la constancia de este Ayuntamiento por convertir a Palma en una ciudad estrechamente comprometida con el deporte”.

La vicepresidenta de la Real Federación Española de Natación, Elena Mena, por su parte, avaló el esfuerzo que está realizando el Ayuntamiento de Palma para la celebración de campeonatos de natación y destacó las mejoras técnicas incorporadas a las piscinas de Son Hugo en esta competición.

El campeonato que se inicia el jueves, dia 10 está catalogado como el “top” de la natación española ya que es una competición de máxima exigencia donde los resultados servirán para definir los nadadores de las diferentes selecciones de los equipos nacionales. Al tratarse de una competición OPEN, se espera también la asistencia de seis equipos extranjeros de alto nivel y de la selección de Portugal.

El XV Campeonato de España- Open Absoluto de Natación contará en esta ocasión con la presencia de 365 nadadores (191 hombres y 174 mujeres) integrados en 114 clubs. De este total, cinco clubs pertenecen a la Islas Baleares.

Entre los nadadores isleños que participan en el campeonato, cabe reseñar figuras de la natación como Melanie Costa, Marc Sánchez, Catalina Corró, Frank Estrada, Joan Lluis Pons y Xisco Bleda, entre otros, sin olvidar a otros grandes nadadores como Mireia Belmonte, Rafa Muñoz, Carlos Peralta, Melquíades Álvarez y Jessica Vall. 

 

 

Los comentarios están cerrados.