Sports de ca Nostra

CAMPANYA CONTRA ELS QUE NO RESPECTEN ELS ÀRBITRES

IMG-20140327-WA0000_resized“INSULTAR ÉS DE COVARDS, L’AGRESSIÓ ÉS DELICTE”, és el lema de la campanya impulsada per la FFIB amb el suport dels clubs i de les institucions.
La Federació ha volgut sortir al pas amb contundència dels recents casos d’agressions als col·legiats de les Illes Balears.
En la presentació, el president de la FFIB, Miquel Bestard, va estar flanquejat pel batle d’Inca, Rafel Torres, el delegat d’Esports del Consell Insular, Joan Antoni Ramonell, i el president del Comitè d’Àrbitres de la Federació, Tomeu Riera Morro. A la sala, presidents i representants de clubs i mitjans de comunicació. La seva presència significava el suport que la campanya demanda de les institucions, dels clubs, dels mitjans de comunicació i de la societat en general.

Miquel Bestard va explicar que els dos recents casos d’agressions a àrbitres de futbol base per part de pares de jugadors, havia disparat les alarmes i que es feia necessària una campanya per conscienciar a tothom que s’ha d’educar els joves futbolistes en un ambient d’esport net. Per això el lema de la campanya es dirigeix ​​primer a l’insult, perquè sense insults és difícil que s’arribin les agressions.
També va dir que es va cercar un lema contundent per arribar a tots els aficionats i que s’espera la col·laboració dels clubs per col·locar els pòsters en els recintes esportius i utilitzar la pancarta en els partits importants. “Els àrbitres se poden equivocar alguna vegada, tots ho feim -va dir Bestard-, però això no justifica que se’ls falti el respecte ”
Bestard ha recordat que les eines de la Federació per combatre la violència són els reglaments que els àrbitres apliquen i el Comitè de Disciplina que es basa en les actes arbitrals per sancionar els comportaments (ahir mateix, el Comitè va sancionar un jugador de Mallorca que havia agredit a l’àrbitre amb dos anys d’inhabilitació), i que la campanya pretén conscienciar pares, espectadors, jugadors, directius i tècnics perquè s’evitin els incidents antiesportius.

Per la seva banda, el batle d’Inca, Rafel Torres, va intervenir per oferir la màxima col·laboració de les institucions, “perquè -va dir- la responsabilitat de la violència en l’esport és responsabilitat de tots”. També va felicitar la Federació per la iniciativa.
El representant del Consell de Mallorca, Joan Antoni Ramonell, va reiterar la seva col·laboració estreta amb la Federació en el Futbol Base, i es va mostrar d’ acord a propiciar un ambient d’esportivitat en els partits de les categories inferiors. “Sempre estarem al costat de la Federació i del Comitè d’Àrbitres”, va afegir. FFIB

Los comentarios están cerrados.