Sports de ca Nostra

Una nova victòria que permet ser optimistes

que-Mallorca-Cambuur-del-Moreno_ARAIMA20130724_0095_12L’optimisme està permès. L’inici de la Lliga encara és lluny i l’equip encara patirà diverses variacions abans que comenci l’operació retorn a la Primera Divisió però, després de catorze dies d’ stage a Oosterbeeck, el Mallorca ha desprès bones impressions. En el darrer partit de l’estada als Països Baixos, els homes de José Luis Oltra sumaren una nova victòria que els permeté acabar aquesta primera fase de la pretemporada invictes amb un balanç de quatre triomfs i un únic empat. El Cambuur Leeuwarden, conjunt que enguany ha ascendit a la Primera Divisió holandesa, no causà excessives dificultats a un equip que comença a assemblar-se al que vol el seu tècnic i que amb un gol del jove Tià Sastre en aprofitar un rebuig, després d’una jugada d’Àlex Moreno en tingué prou per tancar l’estada a Holanda amb bon regust.

Pressió intensa

Amb un equip titular en el qual formaren sis dels set futbolistes del filial desplaçats a Oosterbeeck, el Mallorca va tenir poca fluïdesa en la circulació de la pilota, però es va mostrar com un conjunt seriós en els conceptes tàctics davant un rival que no li va exigir pitjar l’accelerador del tot. Els jugadors han començat a assumir els conceptes tàctics que definiran el Mallorca d’Oltra i ahir demostraren que la pressió avançada en serà un dels trets distintius. Amb la defensa avançada, Víctor i Cédric, els dos davanters que sortiren d’inici, eren els primers a mossegar els centrals contraris per incomodar-los en la sortida de la pilota. Una vegada que l’adversari superava aquesta primera línia de pressió, l’equip estava ordenat i no permetia facilitats.

Malgrat que el Mallorca gaudí de nombrosos córners en els primers vint minuts, no creava perill amb claredat. Tampoc el Cambuur, que s’acostava amb timidesa a la porteria defensada novament per Rubén Miño, arran de les molèsties d’Aouate. Martí i Tià Sastre controlaven el centre del camp, tot i que no eren capaços d’imprimir ritme en el joc dels seus companys ni evitar que les penjades laterals fossin l’única via que tenien els holandesos per apropar-se a la porteria vermella.

En una d’aquestes va arribar la millor ocasió de tot el partit per part del Cambuur. Barto va guanyar l’esquena a Charlie Took i va rematar de cap una centrada provinent de la dreta que es va trobar una esplèndida resposta de Miño. El porter català ha demostrat que farà augmentar el preu de la titularitat a la porteria, per la qual cosa Aouate no podrà adormir-se.

Novament Àlex Moreno

Menció a part mereix Àlex Moreno. L’extrem arribat del Llagostera s’ha guanyat que Oltra el tingui compte com un recurs més. La seva velocitat, verticalitat, gosadia i gol (juntament amb Alfaro s’ha convertit en el màxim golejador de l’equip amb dues dianes) l’han convertit en la sorpresa agradable de l’estada a Holanda. Així, el seu atreviment va ser l’origen del gol de la victòria en resposta a l’ocasió de Cambuur.

Moreno va agafar la pilota i va posar la directa cap a l’àrea. Després d’una paret amb Víctor, va arribar fins dins la cuina, però la seva rematada va ser rebutjada per Swinkels. El rebot va caure a peus de Tià Sastre al punt de penal, que no va perdonar per marcar el seu primer gol amb el primer equip i inaugurar el marcador.

El gol deixà tocat el conjunt local, fet que va aprofitar el Mallorca. Una recuperació al centre del camp va permetre a Emilio N’Sue llançar una pilota a l’espai per Cédric, que va rompre molt el fora de joc. El davanter del filial no va poder definir el gol que hauria sentenciat el matx.

El Cambuur ho intenta sense sort

Després del pas pels vestidors, el Cambuur va intentar posar una marxa més i va jugar més temps al mig camp vermell. Però només es pot destacar una ocasió que va acabar amb una mala rematada de Barto després que Schokker aprofitàs una patinada de Sergio Díaz. En el minut 70, Oltra va canviar nou futbolistes (només completaren el partit Miño i Àlex Moreno) i l’equip es va estirar, malgrat que només creà perill amb rematades llunyanes i una falta directa de Javi Márquez que s’estavellà al travesser. Així, el Mallorca sumà la quarta victòria i acaba l’ stage invicte.
Fuente Arabalears
informa Sportsdecanostra.com

Los comentarios están cerrados.