Sports de ca Nostra

Els viatges d’esportistes insulars es pagaran amb doblers de les travesses

del-que-mes-euros-FP_ARAIMA20130619_0048_28Els doblers haurien de servir per compensar el «greuge comparatiu» que pateixen, segons Wert

El ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha confirmat aquest dimecres en el Congrés dels Diputats que la modificació temporal en el repartiment dels ingressos de les travesses servirà per destinar-ne una part a pagar els desplaçament d’esportistes de Balears, Canàries, Ceuta i Melilla. Wert afirmà que aquests esportistes es poden trobar en una «situació de desprotecció o greuge comparatiu», especialment pel que fa a l’esport amateur.

El titular d’Esports del govern espanyol va explicar, a preguntes del diputat del PP Ángel González, el decret aprovat recentment per a la reforma de la distribució de la recaptació i premis de les apostes esportives de l’Estat. Es tracta principalment  que, davant les dificultats pressupostàries per mantenir ajudes i subvencions a aquest tipus de partides, s’hi desviaran una part dels doblers que la Lliga de Futbol Professional (LFP) i la Federació Espanyol de Futbol  (RFEF) reben pel concepte de les travesses.

Durant la seva intervenció d’ahir al Congrés el ministre Wert no va donar detalls sobre el repartiment d’aquest doblers però va remarcar que durant els propers dos exercicis, tant la Lliga com la Federació de futbol cediran temporalment un 10% dels seus ingressos per travessses, fins a un màxim de 4 milions i 750.000 euros respectivament. Aquest fons, segons va assegurar el ministre, és el que es destinarà a finançar els viatges dels esportistes insulars.
web arebalears

Los comentarios están cerrados.