Entrevista a Juanan Martorell : Un jove mallorquinista suficientment preparat

11 marzo 2013 | Por lorenzo | Categoria:

En Juan Antonio Martorell, el vaig conèixer fa setze anys quan jo només era un jovenet mallorquinista que anava quasi cada dia a veure entrenar al Real Mallorca a l’Estadi Lluis Sitjar i a fer fotos als que llavors eren els meus ídols a Segona. En Juanan formava part del cos tècnic sent el recuperador físic o infermer.
Per altre banda, en Juanan Martorell va néixer el 13 de juny de 1968 a Palma de Mallorca, es diplomat en infermeria, especialitzat en infermeria a l’esport, va col·laborar amb el Real Mallorca durant 14 anys, a més ha col·laborat amb els dos tennistes més importants que hem tingut la nostra terra,: Rafel Nadal i Carles Moyá, també ha fet feina a la Policlínica Miramar i actualment, s’ha tret el titol d’entrenador de futbol.
Per acabar, només dir que en Juanan Martorell, es un mallorquinista de cor i ànima perquè desde ben petit, segons ens va dir, viu el Mallorca que era ben petit. Per tant, estam davant un al·lot que coneix el Mallorca i que ha viscut d’ell.
a) Actualitat Mallorquinista:

1. Com veus el Mallorca actualment? Penses que hi ha possibilitats de salvar-se l’equip?

Juanan Martorell: Ara mateix hem de ser conscients de que la situació está molt complicada, a més hi ha hagut grans convulsions dins l’àmbit institucional i també dins el propi equip. Que si es pot salvar? Home, jo pens que sí perquè la feina que es fa bé sempre acaba sortint, ara mateix l’equip que hi ha allá dins el vestidor farà el que sigui per treure el vaixell endavant ja que son gent d’una contrastada experiència i a més si aconseguim una sèrie bona de resultats segur que anirà tot millor.


2. Com a recuperador deportiu i a més que coneixes bastant el club. Penses que el fet de que els jugadors no mantenguin la tensió fins al final del partit. Es un tema mental? O també físic?

Juanan Martorell: No, mira el futbol i en general l’esport en general son un estat d’ànim. Ara mateix el Mallorca es troba en un moment en que veu inferior als altres equips i que quan l’equip funciona reacciona pero quan hi ha problemes es venen a baix que es lo que li costa enganxar-se. De totes formes, aixó millorarà amb el temps. Per exemple, si vas guanyant 1-0 i no et trobes còmode guanyant i els jugadors mateixos han d’esser capaços de que poden superar a tots els adversaris.

3. Que t’ha semblat el retorn de Gregorio Manzano?

Juanan Martorell: Com he dit abans aquest es un cos tecnic molt contrastat i solvent, que coneix la casa, que si em demanes si ens salvarà, que son els més adients, jo pens que si a més no se m’ocorre ningú més per intentar treure la situació complicada del Mallorca. A més en Gregorio Manzano te una cosa que es psicoleg, tot i que jo només l’he vist fer d’entrenador abans que psicòleg, a més te bons coneixements tècnics però sobretot es un bon gestor de grup.

4. Que trobes que hauria de fer el Mallorca per dur més gent al camp?

Juanan Martorell: El Mallorca hauria de fer lo que va fer el President Beltrán, es a dir, apropar el Mallorca a la gent, no esperar a que la gent vagi al Mallorca sino tu has d’atracar el Mallorca a la gent. Per exemple: Avui en dia vas pels pobles de la part forana de Mallorca, parles de l’equip mallorquinista i els hi es totalment indiferent. Si ho analitzes be, basta anar als dia de les visites del Futbol Club Barcelona o el Real Madrid l’Iberostar Estadi no estava ple. En definitiva, s’hauria de fer alguna cosa per enganxar a la gent al Mallorca i atracar-lo als mallorquinistes.

5. Penses que el Mallorca estĂ  ben vist per la societat Mallorquina?

Juanan Martorell: Pens que les distintes convulsions institucionals han fet que la gent es quedi desenganxada del Mallorca. Per altre banda, hem d’afegir que els joc i els resultats no son els que molts de mallorquinistes voldríem, sense anar més enfora veim com tornen a aparèixer gent que es fa més del Barça o del Madrid perquè juguen de forma espectacular els dos equips. A més, quan aquests dos equips venen a jugar a Palma sempre veus gent quan marquen celebren els gols i son gent que venen cada diumenge a veure el Mallorqueta.

b) Juanan i el Mallorca:


6. Com vares arribar en el Mallorca? I que recordes d’aquells temps?

Juanan Martorell: Vaig arribar al Real Mallorca de la mà de don Tomeu Serra (q.e.p.d), jo havia estat en contacte amb el Mallorca per uns altres assumptes i un dia en Tomeu em va dir que li agradaria que entres a fer feina al Mallorca. Primer vaig estar en el Mallorca B a tercera formant part de l’equip del doctor el técnico Tomeu Munar , varem aconseguir que l’equip ascendís a Segona B i després el primer equip necessitava reforçar l’estructura medica i fou en aquells moments quan el doctor Joan Roig em va dir de fer feina amb la primera plantilla i a partir d’aquell moment hi vaig estar 14 anys lligat al Real Mallorca.

7. Quin ha estat el millor record que tens de la teva estada al Mallorca? I el moment més complicat?

Juanan Martorell: Es millor moment que vaig viure al Mallorca fou una derrota, curiosament, la Final de Mestalla. Aquest partit va significar que el Mallorca passava d’esser un club mitjancer a ser un dels millors equips d’Espanya. Per altre banda, mals moments no en ten cap, es veritat que hi ha coses que podrien anat millor però en general tot es bo. En definitiva, sempre tenc un record ben positiu del Mallorca, no tenc un mal record del Mallorca. Fixat, que el meu padrĂ­ va col·laborar amb la construcciĂł del Lluis Sitjar i de ben petit corria pel Sitjar… era lo millor que em podia passar perquè per un mallorquinista lo mĂ xim es arribar a fer feina pel teu equip.

8. De tots els entrenadors, jugadors, que han passat per les teves mans. Quins han estat els que més t’han impressionat com a persona?

Juanan Martorell: Amb molt de jugadors he tengut una amistat fora del camp però un dels que més he tengut amistat (i tenim) ha estat amb Lluís Carreras i sigui un entrenador a tenir en compte per entrenar al Mallorca.

9. Quina era la teva funciĂł al Mallorca?

Juanan Martorell: En aquell moment varem intentar dotar al Mallorca una estructura mèdica forta, jo em vaig fer càrrec de la recuperació física, de la posada a punt dels jugadors. Fins hi tot, vaig ser uns dels pioners en la recuperació física dels esportistes amb la figura del recuperador esportiu.

c) Juanan Martorell: La persona:


10. Has fet feina amb en Carles Moyá i Rafel Nadal. Com son ells dos com a persones?

Juanan Martorell: Al principi vaig acusar molt el canvi del futbol al tennis perque son esports diferents i ritmes també diferents. Per exemple, el futbol saps quan has de jugar o entrenar; mentre que al tennis mai saps quan et tocarà jugar o entrenar, fas feina amb una persona i les relacions son molt més intimes. Tant en Rafel Nadal com en Carles Moyá son dues persones diferents i amb objectius diferents, per exemple, en Rafel ha volgut ser si o si el numero 1 del mon i ha sacrificat moltes coses per aconseguir-ho. Mentre que en Carles ha sigut numero 1 sense sacrificar moltes coses i sense cap dubte els dos ho han complit. Jo vaig fer feina amb ells i em sento molt orgullós haver contribuït a que Mallorca va guanyar a USA a la Copa Davis.

11. Quin ha estat l’esportista que més t’ha impressionat?

Juanan Martorell: No som fàcil d’impressionar. Però record que vaig estar les olimpíades de Barcelona 1992, em va impressionar molt el jugador de basquet Magic Johnson que es va lesionar amb una ruptura fibril·lar i ens varen exigir fer-li una ressonància magnètica, que era nou per mi perquè a Mallorca encara no s’en feien per aquestes coses si no tenies un tumor cerebral. Record que vaig acompanyar al gran base dels Lakers de Los Angeles a la clinica i em va sorprendre molt.

12. A que et dediques a l’actualitat?

Juanan Martorell: Ara estic fent feina a la Federació Balear de Futbol, m’he tret el titol d’entrenador de futbol i som ajudant de la selecció balear sub-17. En definitiva, estic intentant dur endavant nous projectes.

13. Que creus que s’hauria de fer sortir de la crisis actual?

Juanan Martorell: Primer de tot no s’hauria d’enganar a la gent i després respectar les regles del joc perquè son iguals per tothom. Molts nos han enganat perquè es pensen que estan recolzats perque han guanyat unes eleccions i no es així perquè per aquesta regla de tres guanyar unes eleccions no et legitima per fer lo que vulguis durant quatre anys. En definitiva, la política es escoltar a la gent i trobar solucions als problemes de la gent.

14. Quines son les teves aficions?

Juanan Martorell: Som jugador d’Squash, m’agrada córrer maratons, m’agrada molt anar a la mar i sobretot, tenir una relació amb la bona gent perquè avui hi ha molta gent que necessita que l’escoltis, que li donis no un consell sino una forta abraçada i que la gent sàpiga que estàs amb ells.

 
 
 
Desde futbolmallorca.com damos las gracias a Juanan Martorell por atender a nuestro medio deportivo.

Sportsdecanostra.com

Comentarios cerrados