Sports de ca Nostra

Entrevista a Antònia Amer, entrenadora de l’equip femení del CE Escolar

N’Antònia té el títol d’entrenadora nacional de tennis, de manera que, a més de jugar i donar classes de tennis, ha practicat equitació i ha jugat al futbol, i actualment combina el tennis el futbol i juga a golf

Així va contestar a les nostres preguntes.

– Per què ara entrenadora de futbol?

– Aquesta temporada em van venir a cercar perquè, inicialment, me’n cuidàs de la part física, per a la qual no tinc cap problema, però ara, juntament amb uns bons col·laboradors, també tenc cura del joc.

– Aquesta temporada, costà molt confeccionar la plantilla?

– En començar la temporada només teníem sis jugadores, ja que n’hi havia que estaven treballant, altres no sabien si havien de venir, algunes de lesionades, etc. No vàrem tenir la plantilla confeccionada fins una setmana després d’haver començat la lliga.

– La planificació de la temporada te l’ha preparada el coordinador del club?

– L’he planificat jo mateixa.

– Apliques el fair play?

– Ho intentam…, ho intentam …, ho intentam… Estam treballant molt sobre aquest aspecte.

– Quantes jugadores hi ha de Capdepera?

– La majoria són de Capdepera.

– Les altres d’on vénen?

– N’hi ha de Sant Llorenç, de Son Servera, de Cala Millor i d’Artà. S’ha de pensar que l’equip femení més a prop que tenim és de Porto Cristo.

– A la lliga nacional femenina hi ha el Collerense; a l’Autonòmica hi ha 10 equips de Mallorca, un Menorca i un altre d’Eivissa; a Futbol 7, són 8 equips federats, i per últim, a la lliga en què pren part el Escolar, són 14 equips. En total, 23 equips federats de Mallorca. Quina és la causa que hi hagi tan pocs equips femenins?

– La causa és que el futbol, per cultura, és per a homes. Les dones, quan arriben als 14 anys, ja són més coquetes que els homes. El futbol és un esport de contacte i més agressiu que altres esports.

– Sent el Porto Cristo l’equip més proper de Capdepera, teniu problemes per preparar partits de pretemporada?

– Hi ha equips alemanys (ens porten més de 20 anys d’avantatge) que vénen i contactam amb ells per fer partits, aquesta temporada ja n’hem jugat un, i després es poden fer partits amb els altres equips de l’Escolar.

– Quin futur li veus, a l’Escolar Femení?

– Aquest any l’equip és molt jove, hi ha al·lotes de 13/14 anys. Els objectius que tenim són molt clars, que les al·lotes s’entrenin a gust, que gaudeixin i es vagin animant, que es formin com a persones, independentment de si guanyen o perden, que hi hagi bona energia… El temps que estan al camp no van perdudes pel carrer. Aquesta temporada hem de contagiar, crear afició, ambient i ganes. És el que cal perquè el futbol femení vagi endavant

Dues jugadores de l’equip femení de l’Escolar, Ainoa Martín Ocón i Marina Cerezo Cinquena, han estat seleccionades per participar en el campionat nacional de seleccions femenines autonòmiques Sub 16 que s’ha celebrat a Santiago de Compostel del 20 al 22 de desembre.

Los comentarios están cerrados.