Sports de ca Nostra

Polideportivo; Carta oberta del Club Voleibol Ciutadella

En relació a les darreres notícies publicades als mitjans de comunicació i a les declaracions del batle de Ciutadella el Sr. Jose Maria de Sintas, des del Club Voleibol Ciutadella volem exposar que:

El Club, aquests darrers dies, no ha fet cap declaració pública de cap tipus, per tant no entenem a quines declaracions es refereix el Sr. Batle de Ciutadella quan respon a preguntes sobre un malestar del Club amb l’Ajuntament, fent referència a unes queixes públiques que el Club no ha realitzat. El Club no es fa responsable de les preguntes periodístiques que es poden fer al Sr. Jose Maria de Sintas, i que no corresponen a cap declaració feta per part nostre en nom del Club, ja que en aquests moments no hem valorat la relació Ajuntament – Club Voleibol Ciutadella.

La premsa ha filtrat un recurs contenciós-administratiu del Club a l’Ajuntament, (fet el passat mes de juliol) però que el club no ha valorat públicament, i que simplement seguirà el seu procés. Tanmateix correspon a la Justícia determinar si finalment procedeix o no. De moment ha estat admès a tràmit.

Aquesta temporada el Club manté una relació important pel que fa a les escoles esportives municipals. Aquesta darrera setmana hem participat de manera activa a la promoció del voleibol a Ciutadella i avui mateix hem estat presents a la trobada de varis esports organitzada per l’Ajuntament.

Sobre la decisió de fer un nou annex al Pavelló Esportiu de Ciutadella, hem de tenir memòria històrica i recordar el que realment va passar:

Durant moltes temporades el Pavelló Municipal de Ciutadella va patir una greu saturació que va fer que molts clubs, escoles i esportistes no poguessin entrenar les hores que pretenien (per sort, el Pavelló de Ciutadella sempre ha tingut una activitat molt alta i variada). De fet el debat de la necessitat d’un nou pavelló ja era present abans del 2006.

Quan el maig del 2006 el primer equip del Club Voleibol Ciutadella pujà a la Superlliga Femenina de Voleibol, lògicament la problemàtica s’agreujà i va ser quan es va decidir la construcció d’un annex per tal d’alliberar d’hores al pavelló; alhora que es va decidir també la renovació d’aquest.

En cap moment, el Club Voleibol Ciutadella va demanar, ni ha demanat mai l’ús exclusiu del pavelló, ni de l’antic ni de l’annex, (va ser ben diferent al que va passar amb la construcció i ús del pavelló del Menorca Bàsquet)

La construcció de l’annex al pavelló va anar a càrrec d’un Consorci format per l’Ajuntament, el Consell Insular de Menorca i el Govern Balear, que havien de suportar el cost final de les obres a parts iguals. Recordar que l’Ajuntament de Ciutadella també ha pagat moltes millores a les instal•lacions esportives de Ciutadella com la gespa dels camps de futbol, les grades i vestuaris dels camps de futbol, les pistes de padel, les obres del camp del Col•legi Salesià, etc., per fomentar la pràctica de l’esport a Ciutadella. Com realment ha de ser, la institució pública al servei de la societat per un bé comú.

Esteim compartim espai amb moltes altres activitats del Pavelló com hem fet sempre. És a dir, l’ús que en feim del pavelló és sols una part de les nombroses activitats que s’hi fan (apart que el primer equip no l’utilitza l’annex).

Sobre la preferència en l’ús del pavelló, hi ha una ordenança municipal que regula el seu ús. Aquesta, prioritza segons la categoria dels equips que hi entrenen. Tanmateix sempre hem adaptat els horaris davant les necessitats globals.

Qualsevol es pot atracar ara al pavelló de Ciutadella per veure que la necessitat d’un annex anava mes allà que les pròpies necessitats del nostre equip de Superlliga. I si qualque el Club deixa de tenir un equip a la màxima categoria no del voleibol espanyol no s’haurà de tancar cap instal•lació, perquè la necessitat seguirà essent molt alta. Per sort, en aquests moments molts esportistes de ciutadella, de totes les edats, condicions i gustos, compartim un espai que era molt necessari per a tots.

Atentament

JUNTA DIRECTIVA CLUB VOLEIBOL CIUTADELLA

Los comentarios están cerrados.