Sports de ca Nostra

El Mallorca vol fer el nou Lluís Sitjar enmig del parc de la Riera

L’Ajuntament de Palma, que està disposat a col·laborar amb l’entitat, rebutjarà aquesta possibilitat, ja que considera que va més enllà del sentit comú

El Reial Mallorca pretén situar el nou Lluís Sitjar ben enmig del parc de la Riera. La proposta fou traslladada a l’Ajuntament de Palma just abans de l’estiu i Cort ara està pendent de la visita dels representants del Reial Mallorca per oficialitzar la seva resposta.

Tot i la predisposició del Consistori palemesà per col·laborar amb el Mallorca, el regidor d’Urbanisme, Jesús Valls, té clar que la resposta no podrà ser positiva. Les raons són múltiples i variades, però des del departament d’Urbanisme de Cort es considera que situar el nou Lluís Sitjar ben enmig del parc de la Riera va més enllà del sentit comú. De fet, fonts municipals asseguraren ahir que des de la Sala s’intentaran superar totes les dificultats que ara mateix comporta la construcció del nou Lluís Sitjar, però que hi ha coses impossibles. Ubicar l’estadi enmig del parc de la Riera es considera des d’Urbanisme del tot inviable.

El Reial Mallorca pretenia, situant el nou Lluís Sitjar enmig del parc de la Riera, solucionar les enormes dificultats que hi ha per encabir el nou estadi al solar que ara ocupa el vell camp. De fet, i des del primer moment, el Mallorca ja anuncià que li farien falta al voltant de 32.000 metres quadrats, que ara són de propietat municipal, per poder desenvolupar el projecte. A més, els problemes que planteja l’existència del torrent es resoldrien amb el canvi d’ubicació. La proposta del Mallorca, evidentment, comportava que el terreny on ara s’ubica el Lluís Sitjar passaria a ser de propietat municipal.

El Mallorca estudià també la possibilitat de fer el nou estadi als terrenys municipals de l’antic canòdrom, però els arquitectes rebutjaren aquesta opció, ja que són insuficients.

L’Ajuntament de Palma, així les coses, dirà no, i amb rotunditat, a la possibilitat de situar el Lluís Sitjar enmig del parc de la Riera. Ara bé, des de Cort sempre s’ha insistit al Reial Mallorca en la necessitat que el projecte que presenti la Societat Anònima Esportiva sigui solvent des del punt de vista econòmic i que vingui avalat pels preceptius estudis de mercat.

Així mateix, Cort exigeix que la iniciativa del Reial Mallorca disposi de consens social i polític. A més a més, des del govern municipal, tant el regidor d’Urbanisme, Jesús Valls, com el batle, Mateu Isern, tenen clar que només beneiran la construcció d’un nou Lluís Sitjar si és bo per l’interès general dels ciutadans.
Diari Balears

Los comentarios están cerrados.